2018. január 19., péntek

A karma és a medve nem játék

"
Nem vonhatjuk csak úgy felelősségre az embert a tudattalanjáért, de a természet ebben a tekintetben sem türelmet, sem részvéte nem mutat, hanem közvetlenül vagy közvetetten megbosszulja magát a legkülönbözőbb betegségekben és szerencsétlen véletlenekben. Sajnos majdnem kollektív eszmény, hogy a szeretettel kapcsolatos kínos ügyeket amennyire csak lehet, tudattalanul hagyjuk"-C. G Jung



A kegyetlen és liberális akaratosság (Vizöntő) és a felületesség karmája (Ikrek)

Van az úgy, hogy az Ikrek Leszálló és a Vizöntő Lilith , egymással karöltve egészen elképesztő megnyílvánulásra késztetik  az illető személyt. Például rendkívűl felszínes és áttörő beszólásai vannak, az őtletei őszerinte a legjobbak a világon még akkor is, ha másokra nézve húsbavágó és szívbe markoló.

Közvetlen közelemben a sógornőm testesíti meg azt a nagyságos asszonyt, aki mindenkinél , sőt még a Fennvalónál is jobban tudja, mit, hogyan kéne csinálni az életben , hogyan erkölcsös és etikus. Sőt, hogyan igazságos. Legtöbbször fellengzős és gúnyos módon kommunikál, rettentő babonás, de attól ő nagyon jónak képzeli magát.

Édesanyámat alzheimer kórral gondozásba kellett adjam, mert állandó felügyeletet igényel. Sógornőm ezt úgy fordította le magának, ezt súgta neki a felületessége és a nagyokossága, egyetemben a kritikusságával, hogy azért tettem be az anyámat öregotthonba, hogy tudjak tekeregni. Holott, kiskorú gyermeket nevelni  és állandóan felügyelni egy magára vigyázni képtelen  öreg személyt  sokszor összeegyeztethetetlen. Odáig ment el a szélhámosságba  és a gonoszkodásba a világos gondolkodásra képtelen sógornőm, hogy a 77 éves anyósomnak azt találta mondani, ránk haragudva azért, hogy úgy intézzük a életünket , ahogy tudjuk, hogy „magát is öregotthonba teszik”. Valaki , ezt hallván, rákérdezett, hogy dehát ti is elgondozhatjátok, neked is anyósod......”Ja? Nem, mi el vagyunk menve Magyarországra! „ 


Szép kis mentség,ragyogó kifogás, gratula! Magyarországról jövet hoz egy pár ajándékot az anyósának, lekenyerezi , és azt képzeli ezzel  minden el van intézve,bármit mondhat neki., sértegetheti. Tessék , ilyen az Ikrek karma!  Kétszínűség! Csúfságolhat vele, ha hoz neki csokoládét.

Szégyellje magát! Dicsekedik azzal, hogy a férje ( a sógorom) tisztséget kapott az egyháznál, miközben köszönni se köszön az édes testvérének. Hát szép kis ájtatosság és szemforgatás. Plutó a Mérlegben, negatív fényszögben a Rák Szaturnusszal. Vénusz a Bikában fényszögben a Vizöntő Lilithel. Pont, mint  az a pénzes ember, aki önkényesen leuralja azt, akit azelőtt elkápráztatott anyagiakkal.

Csak azt nem tudom, ha ilyen bölcsen „átlátja” az élet dolgait és ennyire erkőlcs-csősz, hogy létezik, hogy a sógorát betétették az öregotthonba, a feleség pedig külfőldre ment dolgozni? Ott nem érvényes  az általa elképzelt  becsület, csak mindig a más esetében? Jaj, jaj, nagy ereje van a karmának.
Üzenem a sógornőmnek, hogy nézze meg bátran a Mamma Goggo című filmet, hátha eljut odáig, hogy felfogja: kritizálni nagyon könnyű,  szájat jártatni még könnyebb. Felelősséget vállalni a legnehezebb. Nem fogja felmenteni senki alóla, járhat bármilyen szenteskedve templomba és rejtegetheti  eszelősségét ironikus beszólásokba és rágalmazásokba, álszent mosolyok mögé. 

https://www.youtube.com/watch?v=_b0TKKm298E

Rá is a demencia vár, amennyiben nem hajlandó lemondani egészségtelen mentalitásáról. Nem hajlandó lemondani a mindenkire kiterjeszteni akaró kormányzási késztetéséről, a kétkulacsosságáról, a felszínes beszólási késztetéséről, az alaptalan sértődési mániájáról.  Ugyanis az Ikrek karma és a Vizöntő karma  analógiában áll azokkal a betegségekkel, elváltozásokkal, amelyek az agysejtek műkődéséhez kapcsolódnak.  Az agyalás és a könnyelműség, a felszínes kritika és intrika olyan lelki gubancokat kreál, amelyek lassan felemésztik az agy egészségét.

Ébresztő!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése